Skall man kanske ha en blogg? Den tanken har jag burit med mig i flera år, och nu har jag fått en gnutta tid över och därmed startat denna. Nu återstår bara att lära sig hur det funkar.

Du har alltså kommit till oss på Djurkollektiven. Det är tre kollektiv, Bu och Bä, Bök och Bacon samt Sprätt och Omelett. Får, grisar och höns. Vi är flera familjer som äger och sköter djuren ihop och här finns det mycket att berätta.

Jag fick nyss ett meddelande på Bu och Bä-chatten. Våra får är ÄNTLIGEN fria från mask, jösses så skönt! Vi har haft problem med mask, speciellt en jobbig jäkel som heter Stora Magmasken (den heter faktiskt så, Haemonches på latin) som vi har försökt bli av med i flera år. Det var Cissi som fått svar från träckprovet vi tog i måndags. Äntligen maskfria!

Den nyheten kan göra vem som helst glad, och därmed vågar jag mig på att hälsa er välkomna till det allra första blogginlägget!

Följ oss gärna på Instagram @djurkollektiven

Välkommen! Hoppas du skall trivas!