En färgprakt utan like finns nu att beskåda på lilla Lindholmen. Ön är 14 hektar stor och befinner sig utanför Hälsö i Öckerö kommun. Här är ett veritabelt paradis om man gillar lila blommor och blå horisonter. Och vem gillar inte det?

Våra får går och betar här varje sommar. Det är ett led i att hålla dessa öar öppna och undvika att de växer igen. Än är våra får på Vinga men vi kommer flytta dem till Lindholmen senare i sommar. Men jag ville gärna visa denna bild, för det är så vackert så här års!

På Lindholmen finns också den mycket ovanliga och hotade Strandpadda. Den hotas av igenväxning och därför gör våra får nytta även för denna ovanliga amphibie. Paddan lever i hällkaren här ute (Hällkar=vattensamling som delvis får saltvatten i sig) och på vårarna kan man höra dem krafsa omkring. Visste man inte att det var en harmlös liten padda skulle man tro att det var en Alien när den sätter sina små klor mot tältduken.

#öckerö #kollektivlivbjorko #djurkollektiven #trift #horisont #skärgård #lindholmen #strandpadda #rödlistad #biologiskmångfald #öppnalandskap #öbetat #gutefår #klapperstensfält #bohuslän