Idag var en fin dag! Vi beslutade att forsla hem våra får. För att göra det behöver det vara någorlunda vindstilla, alternativt blåsa ostligt (vilket det sällan gör här ute). Idag var det väldigt lugnt och Ley mötte oss vid slipen i hamnen kl 10. En fin gammal bogserbåt låg till kajs, den hette Sven och kom från Ringön, Göteborg. Den var byggd 1896!

Lugn färd ut mot den blå horisonten. Vattnet låg som ett golv framför oss. Lindholmen är 14 hektar stor och består nästan bara av berg med gräsfläckar insprängt. Våra grå får mot det grå berget. De var tydligen sugna på att komma hem, för de traskade snällt ombord nästan direkt. Endast Tåröga och hennes lika tårögda bagglamm var lite tveksam, så det tog en kvart extra.

Men annars verkar vår taktik fungera fint! Öfår som är vana vid att åka båt, då blir lastningen ganska enkel. Hemfärden lika lugn.

Vi gav dem avmaskningsmedel, sen klämde vi in alla 16 i vår transport och körde de 500 metrarna till vår pyttelilla hage som ligger direkt bredvid vårt hus! För första gången i vår tioåriga fårhistoria, har vi dem kloss an mot vårt hus. Underbart roligt! Jag kan se dem från mitt sovrumsfönster! (emojis: hjärtan, hjärtan och gubbe med hjärtan i blicken)

Här skall de gå några dagar. En temporär fikaplats upprättades, där tänker vi sitta och fika! 🙂