Grisarna trynar långt in i sin hydda.

Vi vill hälsa God Jul från Djurkollektiven! Och vi hoppas att det nya året skall bli lyckosamt, hälsosamt och uthärdligt och optimistiskt. Vi är i alla fall säkra på att våra djur har hjälpt oss att må bra under året som gått. Människor behöver djur för att må bättre. Känslan av ull under händerna, lukten av nyfluffad kyckling och ljudet av en sugga som nöffande hjälper sina små till rätta, är alltihop sådant som berikar livet och gör det bättre!

Vi har inte lyckats få några kultingar i år. Nu har vi bantat Dagmar och Bertil i nästan ett halvår men det har inte hänt något. Kanske är de för gamla eller så vill det sig inte av nån annan orsak, vilket är konstigt för de har fått kultingar förr. Det där får vi grunna vidare på.

Årets julskinka blev alltså en vi hittade i frysen från förra året. Trots ett helt år i frysen blev den fantastiskt god, vilket bara är ännu ett bevis för att köttet från Linderrödssvin är något alldeles extra!

Till detta serverades revbensspjäll, korv och rökt lammhjärta, liksom en riktigt härlig rökt lammfiol. Äggost från egna höns, herregud så gott!

Fåren är i vinterhagen bredvid grisarna, och hönsen får inte gå ut eftersom fågelinfluensan härjar, så de får finna sig att traska omkring i sitt stora utehägn. Just nu händer inte mycket annat än att vi dricker lite mellandagsöl från Björkös bryggeri. Och så vilar vi och hämtar nya krafter.

Gott Nytt År!